Sayfalar

Ekonomik Yatak Pedi

ergonomik viscoelastik yatak pedi
•double örgü kumaş
•double knitted fabric
•200 gr/m2 silikon elyaf
•200 gr/m2 silicon fiber
•100 gr/m2 silikon elyaf
•100 gr/m2 silicon fiber
•40 gr/m2 tela
•40 gr/m2 pp non woven
•lacoste kılıf
•lacoste cotton ınside cover
•60 d visco elastik katman (5 cm)
•60 d viscoelastic memory foam (5 cm)
Devamını Oku

Yalçın Alüminyum Pvc Resmi










Yalçın Alüminyum Pvc Doğrama San. Tic" firmasına ait diğer ürünler
Devamını Oku

Mobilya Yan Sanayisinin En Büyük Etkinliği INTERZUM 2009



Yayın grubumuzun kuruluşundan bu yana en çok önem verdiği ve ilk katıldığı uluslararası fuarların başında gelen ve bu yıl 50. yılını kutlayarak başarısını kanıtlayan Interzum Fuarı, uluslar arası piyasalardaki daralmaya karşın, bu yıl da dünyanın en önemli markalarını biraraya getirerek, katılımcı ve ziyaretçileriyle birlikte mobilya endüstrisinin global panoramasını yansıtmaya devam etti. Fuarın güney girişindeki bulvar üzerinde bulunan standımız aracılığıyla, katılımcı herhangi bir Alman yayıncısının en az iki misli dergi ve bine yakın CD’yi uluslararası sektör profesyonellerine dağıtmasıyla önemli bir işlevi yerine getiren yayın grubumuz, katıldığı önemli panel ve uluslararası toplantılar aracılığı ile sektörün bu sıkıntılı günlerinde dünya pazarlarının nabzını tutmaya devam ederek, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı sektörel yayıncılarından olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.
INTERZUM’UN BAŞARISI VE CANLILIĞI, DÜNYA MOBİLYA ENDÜSTRİSİNE MORAL VERDİ
2009’da 50. kuruluş yılını kutlamakta olan ve ilk günden bu yana sektörün nabzını tutarak önemli bir işlevi yerine getiren interzum, bu yıl katılan katılmayan herkesin birleştiği üzere, dünya piyasalarının krizin neresinde olduğunu gösterecek olması açısından oldukça önemliydi. Açıkçası, herkesin her yerde krizi konuşuyor olmasına karşın, ziyaretçilerini ağırladığı dört gün boyunca interzum, gerek fuara olan ilgi ve yoğunluk, gerekse de salonlar ve standlardaki canlılık ile sektörün geleceğine yönelik tahminlerin de ötesinde bir iyimserlik aşıladı dersek, pek de yanılmış olmayız. Sadece mobilyada değil, tüm imalat sektörlerinde bir yıldır etkilisini gösteren kriz nedeniyle yatırımlar ve satışların durma noktasına gelmesi, insanları yeni çıkış yolları ve farklı pazarlar aramaya yöneltti. Tam da bu döneme denk gelen interzum 2009 fuarına gelenler, aslında tam olarak nelerle karşılaşacaklarını da pek kestiremiyorlardı. Kimileri olanı biteni koklayama gelmiş, kimileri yok olmama psikolojisi içerisindeneler yapabileceğine dair yeni fikirler, kimileri de farklı pazarlardan yeni müşteriler bulabilir miyim umuduyla, çok farklı psikolojiler içerisinde birbirlerini karşıladılar ve ortak birsinerji oluşumuna ister istemez katkıda bulundular.
Ticaret sürekli hareket gerektiren bir mekanizmadır ve işlemezse paslanır. Bu mekanizmanın önemli dinamiğini oluşturan fuarlar, aslında kriz dönemlerinde çok daha fazla önem kazanırlar. Ortalıkta olmamak, çaba göstermemek, yeni arayışlar içerisine girmemek yok olmak anlamına geleceğ inden, bu yıl interzum bu bilince sahip insanlarla gerçekleşti diyebiliriz.
Belirsizlik dönemlerinde ortalık gerçekten iş yapmak isteyenlere kaldığından, bu Mayıs ayında 50. yılını kutlayan Interzum’un da tahminlerin üzerinde bir ziyaretçi kalitesi olduğunu söyleyebiliriz.
Mobilya yan sanayisi açısından, modüler ürünler, fonksiyonel mekanizmalar, yepyeni tasarım aksesuarları ve dekoratif yüzey malzemelerinde inovatif yaklaşım ve tasarımların ön plana çıktığı bir fuardı interzum 2009 ve bu yönüyle Ar- Ge’nin de, tasarımın da, kriz var diye durmadığının bir göstergesiydi.
Gerek katılımcıların, gerekse de ziyaretçilerin hazırlanarak geldikleri bir fuar olduğu, interzum 2009’un her salonunda kendisini belli ediyordu. Krizin, ziyaretçi kalitesi ve ilgisine olan olumlu etkisinden bahseden kimi katılımcılar, arz talep dengelerinin bu yıl kuru gürültüden uzak ve çok etkin bir biçimde geçtiğini, bunun önümüzdeki dönemlerde satışlara yansımasını beklediklerini ifade ediyorlardı. Fuara paralel olarak yürütülen etkinlikler, basın toplantıları, paneller, uygulamalı sunumlar, yemekler, eğlenceler, yarışmalar ve ödül törenlerinin renklendirdiği fuar 50. yılın görkemine yakışır bir niteliktekapanırken herkese umut aşılama görevini de başarıyla yerine getirmiş oldu.
İÇ DİNAMİZMİ VE ETKİNLİKLERİYLE BİRLİKTE BİR BÜTÜN OLARAK SES GETİREN BİR FUAR
İnterzum 2009, bir önceki fuara göre daha fazla katılımcı, daha fazla alan ve daha kaliteli ziyaretçi profiline sahipti. Bunun kendilerine yakışır bir 50. yıl kutlaması anlamına geldiğini belirten Koelnmesse Genel Müdürü Gerald Böse, katılımcıların uluslararası kimliği ve ziyaretçilerin profesyonel niteliğinin bir kez daha interzum’un sektörün lider etkinliği olduğunu kanıtladığını ifade etti. 130 ülkeden 47,000 ziyaretçi, fuarı n açık kaldığı 4 gün boyunca 63 ülkeden 1,370 firma ve markanın ürünlerini inceleyebilme fırsatı buldular. Katılımcıların % 70’i, ziyaretçilerin ise % 65’i Almanya dışından gelmişti. Bu yıl “iç mekanlarda yaratıcılık” biçiminde ifade edilebilecek olan ve hemen tüm etkinliklere damgasını vuran “interior of innovation” konsepti gerek yenilikçi malzemelerde gerekse de uygulama alanlarında kendini etkin bir biçimde gösteriyordu. Fuarın ses getiren etkinlikleri arasında innovasyon workshopları, Avrupa Kaplama Konferansı ve İç mimari Tasarım Günü ve artık bir klasik olan ve bu yıl 42 ürüne verilen “İnterzum Ödülleri” idi. Bu yıl alan artırarak, iki tanesi iki katlı olmak üzere 7 salondan oluşan Interzum’da 4.1’de ağırlıklı olarak aksesuar, 4.2’de lightweigh tasarımlar, 5.1’de doğal ürünler, kaplamalar, 5.2’de yarı mamül ürünler ve mobilya malzemeleri, 6. salonda kereste, panel, laminat ve dekor kağıtlar, 7. ve 8. salonda fonksiyonel mekanizma ve aksesuar ürünleri,9. ve 10.1 ile 10.2 ‘de ise geleneksel olarak döşeme, tekstil ve yatak ürünleri yer almaktaydı.
FUARDA SERGİLENEN TRENDLERDEN İZLENİMLER
- Panellere yönelik olarak “lightweight” konsepti yine gözde idi. Estetik, sağlamlık, hafişik, taşınma ve uygulama kolaylığı açısından önemli avantajlar sağlayan “lightweight” teknolojisi ve petek sandviç paneller sektörün geleceğinde de söz sahibi olmaya devam edecek gibi görünüyor.  Göze çarpan bir diğer unsur ise baskı teknolojilerindeki gelişkinlik düzeyi idi. Ahşap ya da madeni paneller olsun, cam yüzeyler olsun, hemen her yere gerçekleştirilebilen baskılar öylesine esnek bir hale gelmiş ki, çok küçük miktarlarda bile üretim yapılabiliyor. Bu nedenle çok yakında ev ve işyerlerimizi örneğin firma logolarımızı ya da tuttuğumuz takımın renk ve desenlerini taşıyan dolaplar ve masalarla donatabileceğiz gibi görünüyor.Bu fuarın da en önemli trendlerinden biri, artık kimsenin vazgeçemediği “sürdürülebilirlik” kavramıydı. Ürünlerin tasarımından hammaddesine kadar imalatın birçok sürecinde çevre dostu yaklaşımlar giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Doğayı kirletmeyen, daha sağlıklı imalat yöntemleri, geri dönüşüme müsait hammaddeler ve enerji tasarrufu yapan lambalarla donatılmış ürünlerden oluşan iç dekorasyon ve mobilya bileşenleri interzum 2009’da da ağırlıklıydı.
TÜRK FİRMALARI BU YIL KÖLN’DE BİR REKORA İMZA ATARAK TAM ANLAMIYLA BİR ÇIKARMA HAREKATI GERÇEKLEŞTİRDİ
Bu yıl İnterzum’a Türkiye’den olan ilginin hiçbir dönem olmadığı kadar fazla olması krizin moralleri oldukça bozduğuna şahit olduğumuz sektörümüz açısından hem şaşırtıcı, hem de sevindiriciydi. Bu durum, fuarın istatistiklerine de yansıdı ve 2009’da ilk kez Türkiye fuardaki 68 firmalık aktif katılımı ile İtalyanların ardından yabancılar içerisinde ikinci sırayı alarak bir rekor kırdı. 25’den fazla yabancı firma temsilciliği ile birlikte düşünüldüğünde, bu yıl 100 civarında Türk firmasının aktif bir biçimde katılımda bulunduğunu söyleyebiliriz. Bu rakamlara yüzlerle ifade edilen gerek mobilya sektörü gerekse de yan sanayisinden gelen Türk ziyaretçisi de eklendiğinde, bu yıl Köln’e Türk damgasının vurulduğunu söylemek o kadar abartılı olmaz sanırız. Gerek Türkiye gerekse de dünya pazarlarında hem alıcı hem de satıcı yönüyle etkin bir işlevi olan ülkemizin bu çıkışı kimseyi şaşırtmamalı. Türkiye, Avrupa, Ortadoğ u, Balkanlar ve Kuzey Afrika dahil olmak üzere bölgenin en büyük pazarı ve büyük imalatçısı konumunda.
FUARIN TÜRK KATILIMCILARI
İnterzum 2009’da bu yıl ilk kez SENEXPO’da milli katılım düzeyinde bir organizasyon gerçekleştirmişti. Fuardaki Türk katılımcıları arasında AGT, AKPINAR, ASİL KROM, ASİL METAL, AKDEMİR MAKİNE, AYDIN TEKSTİL, BEYZAN TEKSTİL, BEDAKS, BOYÇELİK, BOYTEKS, CARTELL MEKANİZMA, ÇAĞ KABARA, ÇEBİ, DALOĞLU, EKİN YAYIN GRUBU, EKSAN, ELMALIOĞLU, EVOTEKS, GENTAŞ, HTS, HASÇELİK, İLKATEKS, KAPPAK, KAPSAN, KENT VİOLE, LİGNA DEKOR, MERT YATAK, METAL MATRİS, MİLKAY TEKSTİL, MİTSAN, MOBİPAN, NOVA SÜNGER, ÖZGEN,ÖZER TEKSTİL, RİVAL METAL, PUNTEKS, SEN EXPO, STS, SEN NİKEL, SAMET, SEFA KİMYA, SOTAŞ, SAĞLAM ÇELİK, SEVDEHAN, SİMİTEKS, Sİ- PAHİOĞLU, TECE, TURKUAZ, TEM, TEKSİS, UMUT KULP, URAL GRUP, ÜMİT MAKİNA, YENİCE, VEYSEL KÜTÜKLÜ, YILMAR, YAYSAN gibi firmalar ilk akla gelenler arasındaydı.
EKİN YAYIN GRUBU
“Mobilya sektörü neredeyse, yayın grubumuz da oradadır” sloganıyla yıllardır dünyanın dörtbir yanındaki fuar ve etkinliklere katılarak Türk mobilya endüstrisinin tüm bileşenlerini uluslararası pazarlara ulaştıran ekibimiz, sektörün bu en büyük etkinliğinde de her zaman olduğu gibi tek Türk yayıncı olarak kendi standıyla hazır bulundu. 4 gün boyunca üç kişilik ekibiyle hemen her önemli etkinliğe katılan, uluslararası pazarlar hakkında bilgiler derleyen, global kurumlarla ilişkiye geçen, üyesi olduğu Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği IAFP çerçevesinde ikili temaslar gerçekleştiren farklı fuar kuruluşlarıyla çözüm ortaklıkları gerçekleştiren Ekin Yayın Grubu oldukça başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi.
Fuarın Güney girişinde, ana bulvar üzerindeki merkezi konumuyla oldukça etkin bir standa sahip olan yayın grubumuz, Avrupalı diğer yayıncıları kıskandıracak etkin çalışmalarıyla uluslar arası otoritelerden taktir görürken, bir yurtdışı fuarında dağıtılabilecek maksimum dergi ve CD ile oldukça etkin bir tanıtım gerçekleştirdi. Diğer basın kuruluşları bir yana, merkezi Almanya olanlar bile fuarda dağıtıtıkları dergi ve CD’lerde yayın grubumuzun etkisine ulaşamazken, bizler standımızın yanısıra fuarın ana girişleri, basın ofisleri ve katılımcı firma standları da dahil olmak üzere oldukça geniş bir kitleye yayınlarımızı ulaştırabilmenin coşkusunu yaşadık. Bu yıl Interzum 2009 fuarını gezenler, mobilya, Furniturk, Door & Window dergilerinin yanı sıra uluslararası yayıncılık ve fuarcılık piyasasına yeni kazandırdığımız World Trade Fair Guide’ı da ilk kez Almanya’da dağıtımını gerçekleştirmiş olduk.
Devamını Oku

Mobilyacılar dikkatine

Hükümetin daha önce gerçekleştirdiği KDV indirimiyle nefes alan mobilya sektörü, durgunluğu ihracatla aşmayı hedefliyor.

Mobilya sanayicileri, bu amaçla krizden daha az etkilenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine açılma kararı aldı. Önceki akşam İTO'nun Kandilli Tesisleri'nde iftar düzenleyen MOBİSAD Başkanı Nuri Gürcan, Suriye, Umman, Katar ve Libya'ya mobilya pazarlamak için girişim başlattıklarını açıkladı. Arap ülkelerine girme kararı almalarında Türk inşaat firmalarının o ülkelere büyük yatırım yapmasının rolü olduğunu belirten Gürcan, "İnşaat firmalarımızla koordineli olarak o ülkelere ahşap ve iç donanım konusunda yardımcı olacağız." diye konuştu. Hükümetin uyguladığı KDV indirimlerinin iç pazara önemli bir hareketlilik getirdiğini hatırlatan Gürcan, "Sektörümüz KDV indirimleri sayesinde çok dip yapmadı. Devlet 15 Mart'ta ve 15 Haziran'da bize bu indirimi sağladı. Ancak kampanya 15 Eylül'de bitiyor. Biz bunun yılbaşına kadar uzatılmasını talep edeceğiz." açıklamasını yaptı. İhracatta geçen yılı yakalamalarına karşın iç pazardaki durgunluğun kârlılığı olumsuz etkilediğini anlatan Nuri Gürcan, tüm mobilyacıların sektörün olumsuz etkilenmemesi için fedakârlık yaptığını kaydetti. MOBİSAD Başkanı, yeni pazar arayışlarının yanı sıra Türkiye'deki piyasayı da hareketlendirmek için 20'şerli mobilya firması grupları oluşturarak alışveriş merkezleri açacaklarını bildirdi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise mobilya sektörünün Türkiye'nin yüz akı olduğunu ifade etti. Yalçıntaş, 2010 yılında Türkiye'de iç tüketimin biraz daha canlanması ve yurtdışı ihraç pazarlardaki ekonomik düzelmeyle beraber başta mobilya sektörü olmak üzere birçok sektörün canlanmaya başlayacağını aktardı. İTO'ya bağlı bulunan birçok firmanın krizi fırsata çevirdiğine değinen Yalçıntaş, "Türk milleti büyük bir millet. Hem de bereketli bir aydayız ve şimdiden bu bereket tüm firmaları sarmaya başladı." dedi. Mobilya sektörü, 2008 yılında 2 milyar dolarlık ihracat yapmıştı. Rakamın bu yıl da aynı seviyelerde gerçekleşmesi bekleniyor.
Devamını Oku

Mobilya Bilgi Dekorasyon


Mobilya - Giriş makeover mani ile ülke süpürme, o hepimizin mobilya adresindeki ev ve patios dönüştürmek için güç sahip olarak inceliyoruz merak birisi nedir? Biz inanmak istiyorum, biraz hayal gücü ve mobilya bir rustik Toskana anların ve sakin Asya geri çekilme içine bizim sıradan odalar dönüştürebilirsiniz birkaç değişiklik!

Mobilya toplu dönem yaşayan veya çalışan bir oda gerekli veya uygun olarak hareketli öğeleri tanımlamak için kullanılır. Mobilya da decoratively oda artırabilir. Aydınlatma ve aksesuarlar genellikle odadaki eşyalar açıklayan dahildir.

Mobilya temel kullanır şunlardır:

Depolama bir kitaplık, dolap, sandık, dolap, antika kabine, çin kabine, kuaför, çekmeceli dolap içerebilir, dosya dolabı, portmanto, şapka standı, büfe, Armoire ve dolap.
Oturma veya bir yatak, sandalye, bank, kanepe / divan, sevgi koltuk, kanepe, tabure / Osmanlı ve dışkı içerebilir uzanmış.
Düz üzerinde, yemek, vb bir masa, sehpa, masa, sehpa ve portatif masa içerebilir yazmak yüzeyler sağlamak.
Muhtemelen ilk adet talep tarihsel göğüs, sandalyenin dışkı (prototip vardı) olması, masa ve yatak. Mobilya ahşap, metal, deri, plastik ve kumaş gibi birçok malzeme kullanılarak yapılabilir. Kabini ve kabine yapma bilgi birikiminiz mobilya yapımında kullanılan Şti.

Fonksiyonu (pratiklik ve kullanım) mobilya en önemli olduğu belirli mobilya parçaları düşünmeye başlar. Nasıl aile odası kullanacak? Bir göz Evcil Hayvan var mı? Kim saat video oyunları oynamak olacak ne uzanmanız gençler? Tüm spor etkinlikleri için geniş ekran TV odanın odak noktası olmalı mı? Deri döşeme ... o sizin için?

Yemek odası düşünün, sizi ağırlamaktan ve oyalanmak gibi yapın sonra konuşma ve dostluk için akşam yemeği? Eğer öyleyse yemek sandalyeleri rahat olmalıdır satın Don't eğer onlar değildir.

Mobilya birçok farklı stilleri vardır. Yaşam alanı Dekorasyon kişliliğinizin kişisel bir ifadesi hakkında bir ifadedir. O you, ormanları ve renkler Ne lütfen ne gibi biliyorum önerilir, ne en iyi bireysellik ifade eder. Evinize bir tarafsız, sakin, düzenli, çağdaş hissi gibi olursa, büyük olasılıkla rahat olmayacak bir rahat, renkli ülke karmakarışık ortamı.

Antik çağda çağdaş döneminde, mobilya tasarım ve imalat kadar kültür ve medeniyetin bir ifadesi yukarıda mobilya getirmektedir ve sadece fonksiyonel açıdan ötesinde.
Devamını Oku

Dekorasyon Bellona Resimleri



bellona mobilya ev modasının önce markası olma özelliğini sürdürüyor, özel tasarımı Liza ürün grubunu tüketicinin beğenisine sunmaya başladı. Bellona mobilyanın gözdesi Liza birbirini şıklıkla tamamlayan yatak odası, yemek odası ve koltuk takımı ile evlere yeni bir soluk getirecek kadar iddialı.Ev modasının öncüsü Bellona, dinamik, canlı ve modern dekorasyon yaklaşımı ile yarattığı Bellona dünyasını yeni ürün gruplarında yansıtmaya devam ediyor. Modern tasarımlarını bir arada sunarak, tüketiciye ev dekorasyonu alışverişinde kolaylık sağlayan Bellona, son tasarımı Liza ürün grubu ile evlerin tüm ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlıyor.



Bellona Mobilya İle İlgili Konu

Mobilya, Genç Odası ve Bebek Odası
Devamını Oku

 
Wp designer: Rize Bilişim Blogger