Sayfalar

Ev Nedir

Ev Nedir Ev'e Örnek Ev Hakkında Bilgiler Aşagıda Yer Almaktadır.
Nasıl cami Müslüman cemaat için gerekli ve kutsal bir mekansa , ev de aile için gerekli ve kutsal yerdir.Modern hayatın kargaşasında ev bir vaha ,sığınak ve cennetten bir köşe gibidir.İdeal ev,aile fertlerinin fiziki ve ruhi büyüme ve gelişmelerini tamamladıkları bir ortamdır.


Konut gerek bireyin gerek insanlığın gelişiminde barınmanın ,ailenin ,birlik ve beraberliğin simgesidir.insan yaşamında konutun eksikliği önemli bireysel ve toplumsal sorunlara yol açar.
Esasen ev edinme ile eş edinmeyi bütünleştirerek Evlenmek sözcüğünü kullanan bütün dünyada konuta verilen değer ve önemin nedenli büyük olduğunu göstermektir. Bu meyanda ,bugün için bütün dünya ülkelerinde;farklı özelliklerine rağmen konut sorunu vardır. �Konuta olan talep�de farklı boyutlarda ortaya çıkmaktadır.
Sanayileşmiş olan ülkelerde genellikle kentlerde ve kırsal alanlarda nüfus artış hızı çok düşük belirirken dolayısıyla kırsal alanlarda konut sorunu yok denecek düzeyde olup,bu tür yerlerde sorun yerleşme ,dinlenme ve yeni konut alanları gereksinimi olarak ortaya çıkmaktadır.
Gelişmekte olan ülkelerde geçmişte devralınan konut ve altyapı mirasının yetersiz oluşuna ilaveten nüfus artışı ve hızlı seyreden kentleşme de konut sorununun ve dolayısıyla konut açığının giderek büyümesine yolaçmaktadır.
Azgelişmiş ülkelerde ise hızlı nüfus artışı yanında hızlı kentleşmeye yaratılan kaynakların sınırlı oluşu da eklendiğinde konut sorunu güncel nitelik kazanan önemli bir sorun olarak ortaya çıkar .Nitekim nüfus artış hızının ;üretimi,gelir düzeyini ve gelirin dağılımını etkilediği kuşkusuz olmakla birlikte konut sorunu yalnızca nüfusun büyüklüğü ve artış hızı değil kentleşmenin niteliksel özellikleri de etkilemektedir.
Devamını Oku

 
Wp designer: Rize Bilişim Blogger